Το Αμύγδαλο είναι ένας πολύτιμος ξηρός καρπός με πολλαπλά οφέλη για την υγεία.
Τα Αμύγδαλα έχουν ασυνήθιστα μεγάλες ποσότητες πρωτεΐνης και α-τοκοφερόλης σε σχέση με τους υπόλοιπους ξηρούς καρπούς.
Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση Αμυγδάλων συμβάλλει στη μείωση του ρίσκου εμφάνισης της στεφανιαίας νόσου.
Η κατανάλωση Αμυγδάλων συνίσταται από την American Heart Association για την αντικατάσταση των κορεσμένων λιπαρών με ακόρεστα.
Σε μια πρόσφατη μελέτη η κατανάλωση Αμυγδάλων μείωσε τους παράγοντες κινδύνου εμφάνισης της στεφανιαίας νόσου και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα Αμύγδαλα είναι πλούσια πηγή πρωτεϊνών, φυτικών ινών και λιπιδίων πλούσια σε ολεϊκό οξύ.
Μελέτη έχει δείξει ότι η κατανάλωση Αμυγδάλων από υγιείς με ήπια υπερχοληστερολαιμία ενήλικες, συμβάλλει στη βελτίωση του λιπιδαιμικού προφίλ του ορού.