Μετάβαση Στο Παιδικό Δωμάτιο

Πως θα γίνει εύκολη η μετάβαση στο παιδικό δωμάτιο

Καλησπέρα σας,

Το συγκεκριμένο ουροδοχείο εμφανίζεται στο skroutz με 2 διαφορετικές φωτογραφίες. Η 2η φωτογραφία είναι και η σωστή όσον αφορά το προιόν το οποίο διαθέτουμε. Λογικά αυτό οφείλεται στο ότι η κατασκευάστρια εταιρεία έχει το ίδιο όνομα και κωδικό και στα 2. Δημιουργείται συχνά πρόβλημα με όσους το αγοράζουν μέσω του skroutz αφού βλέπουν λάθος φωτογραφία με αποτέλεσμα να δεχόμαστε επιστροφές και παράπονα απο τους πελάτες

Με ποιον τρόπο όμως μπορείτε να το βοηθήσετε να αποκτήσει σταδιακά οικειότητα με τον καινούργιο χώρο, ώστε να γίνει πιο εύκολη η όλη διαδικασία;

1. Σημαντικό είναι κατά τη διάρκεια της ημέρας, όταν ο στόχος δεν είναι ο ύπνος, να προσφέρετε στο μικρό σας διασκεδαστικές δραστηριότητες στο παιδικό δωμάτιο: χορέψτε μαζί, παίξτε μαζί στο πάτωμα, αφήστε το να ανοίξει και να αναδιοργανώσει τα συρτάρια! Προσοχή: η κούνια/παιδικό κρεβάτι χρησιμεύει μόνο για τον ύπνο και όχι για παιχνίδι!

2. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, προσπαθήστε να βάλετε το μικρό σας για έναν τουλάχιστον υπνάκο στο δικό του δωμάτιο.

3. Πριν προχωρήσετε στην οριστική αλλαγή, προετοιμάστε το παιδί σας για τον βραδινό ύπνο στο δικό του δωμάτιο: αλλάξτε του την πάνα, φορέστε του τις μπιτζάμες, διαβάστε του ένα παραμύθι, αγκαλιάστε το και σβήστε τα φώτα. Στη συνέχεια μεταφέρετέ το για να αποκοιμηθεί στο δικό σας δωμάτιο. Το παιδί λαμβάνει το μήνυμα ότι το νέο του περιβάλλον είναι ασφαλές και το συνδυάζει με τις αγκαλιές και την προετοιμασία προ ύπνου.

4. Εάν έχετε σκοπό να μεταφέρετε το μικρό σας από την κούνια σε ένα μεγαλύτερο κρεβάτι, μη επιχειρήσετε και τις δύο αλλαγές μαζί. Πρώτα μεταφέρετε το παιδί στον καινούργιο του χώρο και βεβαιωθείτε ότι έχει προσαρμοστεί. Στη συνέχεια, αντικαταστήστε την κούνια με το μεγαλύτερο κρεβάτι.

Αλεξάνδρα Κοσμαρίκου 
Παιδίατρος