Αντιμετωπίστε Τα Προβλήματα Που Προκαλούν Τα Ψηλά Τακούνια

Αντιμετωπίστε τα προβλήματα που προκαλούν τα ψηλά τακούνια

Ποιος δεν λατρεύει τα ψηλοτάκουνα παπούτσια; Αδιαμφισβήτητα προσδίδουν στυλ και φινέτσα στην εμφάνιση μιας γυναίκας, ενώ τη γεμίζουν και με ακόμη περισσότερη αυτοπεποίθηση. Ωστόσο η πολύωρη χρήση τους προκαλεί ορισμένα ορθοπεδικά προβλήματα τα οποία κάθε άλλο παρά θα έπρεπε να παραβλεφθούν.

Αν λοιπόν, υποφέρετε από πόνους που προκαλούν τα ψηλοτάκουνα παπούτσια σας, εκτός από το να συστήσουμε την κατά το δυνατόν λιγότερη χρήση τους, είμαστε εδώ για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που έχουν προκληθεί στα πόδια σας!

 

1. Μεταταρσαλγία (πόνος στα μετατάρσια)

Metatarsalgia1

Ο πόνος στη μπροστινή βάση του ποδιού (μετατάρσιο) προκαλείται από την ανακατανομή του κέντρου βάρους του σώματος εξαιτίας της χρήσης των ψηλοτάκουνων παπουτσιών. Τα ισχία και η σπονδυλική στήλη βγαίνουν εκτός ευθυγράμμισης με αποτέλεσμα τη δυσλειτουργία τους.

2. Σφυροδακτυλία

Sfirodaktilia 2

Παρατηρείται μια καμπτική θέση στις μεσαίες αρθρώσεις των μικρών δακτύλων, η οποία μάλιστα αδυνατεί να ισιώσει ακόμη κι αν χρησιμοποιηθεί αργότερα ίσιο παπούτσι.

3. Κάλλοι - Κότσι

Kaloi Sta Podia 3

Δημιουργείται μια επίπονη οστική ανάπτυξη (κάλλος) στην άρθρωση πάνω στη βάση του μεγάλου δακτύλου, η οποία και ωθεί το μεγάλο δάκτυλο με κλίση προς τα υπόλοιπα δάκτυλα του ποδιού.

4. Νεύρωμα Morton

Neyroma Morton 4

Δημιουργείται μια πάχυνση του ιστού γύρω από το νεύρο μεταξύ του 3ου και του 4ου δακτύλου, η οποία οδηγεί σε πόνο και μούδιασμα των δακτύλων του ποδιού.

5. Τενοντίτιδα του Αχιλλείου

Όταν το μπροστινό μέρος του ποδιού σε σχέση με το ύψος της πτέρνας είναι πιο κάτω, τότε ο Αχίλλειος τένοντας σφίγγει-συρρικνώνεται.Όσο πιο ψηλά βρίσκεται η πτέρνα, τόσο πιο συρρικνωμένος θα είναι ο τένοντας, προκαλώντας πόνο στην πτέρνα και φλεγμονή στον τένοντα.

6. Παραμόρφωση Haglund

Tenontitida 5

Παρατηρείται μια οστική ανάπτυξη στην περιοχή της πτέρνας.

Υπάρχουν αρκετοί λόγοι που ευθύνονται για τη δημιουργία δυσπλασιών όπως είναι οι σκληρύνσεις και το κότσι: 1) σαφώς καθοριστικό ρόλο παίζει η επιλογή λανθασμένου υποδήματος, 2) κάποιες φορές υπάρχουν λόγοι ανατομίας του πέλματος αλλά και 3) παθήσεις όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα είναι μερικοί από αυτούς. Επομένως, η επιλογή του σωστού υποδήματος και του ιδανικού ύψους παπουτσιού είναι εξαιρετικά σημαντική για την υγεία και τη σωστή λειτουργία των αρθρώσεων των γυναικών.

Επενδύστε στα ανατομικά παπούτσια που παρέχουν σαφώς πολύ καλύτερη στήριξη του πέλματος.