Πρωτεϊνούχα Chips Κόκκινης Φακής

Πρωτεϊνούχα chips κόκκινης φακής

Αυτά τα chips από κόκκινες φακές τα έχουμε κυριολεκτικά λατρέψει γιατί είναι τραγανά, είναι αρωματικά, είναι gluten free, είναι φουλ στην πρωτεΐνη, είναι και vegan! Με λίγα λόγια είναι chips που αγαπούν το σώμα και την υγεία μας!

Παρασκευάζονται εύκολα και φυσικά επιδέχονται άπειρους γευστικούς πειραματισμούς ανάλογα τα αρωματικά που θα χρησιμοποιήσεις. Χωρίς πολλά λίπη, γίνονται στο φούρνο, εύκολα και καθαρά.

Πολύ θρεπτικά και χορταστικά συνδύασε τα με ένα ή διάφορα ντιπ και θα ενθουσιαστείς.

Θα χρειαστείς:

  • 100γρ. κόκκινες φακές
  • 3/4 φλ. νερό ζεστό
  • 60γρ. πελτές τομάτας
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 1κ.σ αποξηραμένος βασιλικός
  • 1κ.γλ Maple syrup ή μέλι1/2 κ.γλ πιπέρι Καγιέν
  • 1 κ.γ κόκκινη καπνιστή πάπρικα
  • 1 πρέζα αλάτι, πιπέρι
  • 1/2 κ.γλ Κουρκουμάς
  • 2 κ.σ μηλόξυδο

Εκτέλεση:

  1. Μουλιάζουμε τις φακές από το βράδυ στο ζεστό νερό
  2. Τοποθετούμε στο μπλέντερ τις φακές μαζί με τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το βασιλικό και χτυπάμε καλά
  3. Ανακατεύουμε, και ρίχνουμε σε ένα ταψί που έχουμε τοποθετήσει μία λαδόκολλα
  4. Απλώνουμε καλά σε ένα μεγάλο τετράγωνο ταψί να γίνει μία λεπτή στρώση, και ρίχνουμε το βασιλικό
  5. Ψήνουμε στους 190 C για περίπου 30 λεπτά
  6. Μόλις είναι έτοιμα, βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν για 10 λεπτά
  7. Κόβουμε σε λωρίδες και μετά σε τρίγωνα
  8. Τοποθετήστε τα τσιπς φακής στη σχάρα φούρνου και στη συνέχεια ψήστε για άλλα 5 με 15 λεπτά στους 170 C

Καλή απόλαυση!