Με Αυτό Το Κόλπο Θα Διώξεις Τα Κουνούπια Μακριά Σου

Με αυτό το κόλπο θα διώξεις τα κουνούπια μακριά σου

Οι θερμοκρασίες ολοένα και αυξάνονται, μαζί τους και οι μικρές ή μεγαλύτερες εξορμήσεις, οι βραδιές στις αυλές, βεράντες ή μπαλκόνια. Κανείς, όμως, δεν θέλει μια ωραία βόλτα ή μια βραδιά με φίλους να επισφραγιστεί με κοκκινίλες και φαγούρα στο δέρμα. Το να μη βγαίνουμε από το σπίτι σαφώς δεν αποτελεί λύση. Μπορούμε εύκολα να αποφύγουμε το τσίμπημα των κουνουπιών ακολουθώντας αυτές τις μικρές, πρακτικές συμβουλές.

Τα κουνούπια είναι πιο δραστήρια από το σούρουπο έως την αυγή και σε θαμνώδεις περιοχές ή κοντά σε λιμνάζοντα νερά.

Σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση καταπολέμησης κουνουπιών (American Mosquito Control Association – AMCA) μπορείτε να αποτρέψετε την αναπαραγωγή των κουνουπιών κοντά στο σπίτι σας, αλλά και να τα “αποθαρρύνετε” από το να σας τσιμπάνε:

1. Νερό

Τα κουνούπια χρειάζονται νερό για να αναπαραχθούν, οπότε, φροντίστε να αποστραγγίζετε προσεκτικά όλες τις πηγές στάσιμου νερού γύρω από το σπίτι και την αυλή σας (μπολ νερού για το κατοικίδιο, υδρορροές, σκουπίδια κ.λπ.)

2. Ντύσιμο

Φοράτε ανοιχτόχρωμα, φαρδιά ρούχα. Τα δροσερά υφάσματα και τα ανοιχτόχρωμα ρούχα είναι προτιμότερα. Ο ιδρώτας αλλά και οι σκούρες αποχρώσεις όπως έχει αποδειχτεί ελκύουν τα κουνούπια. Φροντίστε επίσης να έχετε καλυμμένα τα πόδια και τα χέρια σας. Μακριά αέρινα παντελόνια από υφάσματα που αναπνέουν και δροσερά πουκάμισα με μακριά μανίκια είναι η καλύτερη επιλογή.

3. Αποφύγετε τα έντονα αρώματα

Τα έντονα, φρουτένια και λουλουδάτα καλοκαιρινά αρώματα ελκύουν τα κουνούπια σαν μαγνήτης. Για το λόγο αυτό κατά τους καλοκαιρινούς μήνες καλό είναι να αποφεύγεται η χρήση τους. Ακόμη και στα καλλυντικά και τις κρέμες επιλέξτε προϊόντα χωρίς άρωμα για να μη δεχτείτε επιδρομή κουνουπιών.

4. Αρωματικά φυτά

Τα φυτά κρατούν το κλειδί για την απώθηση των κουνουπιών με ασφάλεια. Το να έχετε γλάστρες με κατιφέδες στον χώρο που κάθεστε είναι ένα φυσικό απωθητικό για τα έντομα, επειδή τα άνθη του αναδίουν ένα άρωμα που αντιπαθούν.

5. Αντικουνουπικά προϊόντα για το δέρμα

Είναι καλύτερα να αποφεύγετε εκείνα που είναι χημικά απωθητικά. Προτιμήστε τις φυσικές εναλλακτικές λύσεις. Ευτυχώς, υπάρχουν εξαιρετικά αποτελεσματική απωθητικά κουνουπιών στην αγορά με φυσικά βοτανικά έλαια και εκχυλίσματα που είναι εξίσου αποτελεσματικά με τα χημικά εντομοαπωθητικά, αλλά δεν έχουν καθόλου δυνητικά επιβλαβείς παρενέργειες.

Χρησιμοποιήστε μια φυσική φόρμουλα που περιέχει ένα συνδυασμό από citronella, αιθέριο έλαιο λεμονόχορτου, αιθέριο έλαιο μέντας και βανιλίνη για να απωθήστε τα κουνούπια από το δέρμα σας.

Extra tip: Κάντε ντους με σαπούνι citronella και στη συνέχεια βάλτε 100% καθαρό αιθέριο έλαιο citronella στο δέρμα σας.

Έρευνα από τη δεκαετία του 1960 έδειξε ότι η λήψη βιταμίνης Β1 (θειαμίνη) μπορεί να είναι αποτελεσματική ενάντια στα τσιμπήματα των κουνουπιών.

Η θεωρία αυτή υποστηρίζει ότι λαμβάνοντας περισσότερη βιταμίνη Β1 από όση το σώμα σας απαιτεί, προκαλεί την απομάκρυνσή της μέσω των ούρων και του ιδρώτα στο δέρμα σας. Η βιταμίνη Β1 παράγει μια μυρωδιά που τα θηλυκά κουνούπια φαίνεται να βρίσκουν ενοχλητική. Θυμηθείτε ότι μόνο τα θηλυκά κουνούπια σας τσιμπάνε, όχι τα αρσενικά!

Αυτή η βιταμίνη είναι υδατοδιαλυτή και δεν υπάρχει κίνδυνος τοξικότητας, ακόμα και σε υψηλές δόσεις, οπότε είναι ένα σχετικά ασφαλές μέτρο πρόληψης. Η δρ Janet Starr Hull συνιστά τη λήψη ενός δισκίου βιταμίνης Β1 την ημέρα από τον Απρίλιο μέχρι τον Οκτώβριο, για να σας κάνει λιγότερο “ελκυστικούς” στα κουνούπια.

6. Ανεμιστήρας

Ο αέρας είναι ένας φυσικός τρόπος για να διώξετε τα κουνούπια μακριά. Σε αυτή τη λογική ένας ανεμιστήρας στη βεράντα ή τον κήπο δεν θα ήταν κακή ιδέα. Στην ίδια λογική, η λειτουργία του κλιματιστικού μειώνει τα τσιμπήματα των κουνουπιών εντός του σπιτιού.

7. Κίτρινο φως

Οι λαμπτήρες κίτρινου χρώματος είναι αποδεδειγμένο πως δεν προσελκύουν τόσο έντονα τα κουνούπια όπως οι λάμπες λευκού φωτός. Φροντίστε, λοιπόν, να αντικαταστήσετε τις λάμπες σε κάθε εξωτερικό χώρο. Φυσικά, το μέτρο αυτό δε σας προφυλάσσει απόλυτα και πρέπει να συνδυαστεί με κάποια άλλη μορφή αντικουνουπικής προστασίας.

8. Θωρακίστε το σπίτι

Χρησιμοποιήστε κουνουπιέρα και σήτες για να θωρακίσετε το σπίτι και το κρεβάτι σας. Η κουνουπιέρα, δεν είναι μόνο διακοσμητική πινελιά για ρομαντικό ύφος και διάθεση στο δωμάτιο. . Είναι πραγματικά από τις πιο αποτελεσματικές λύσεις, ειδικά αν έχετε μικρά παιδιά. Θα κρατήσει τα έντομα μακριά. Στην ίδια λογική επιτακτική κρίνεται και η τοποθέτηση σήτας σε κάθε παράθυρο σπιτιού, φεγγίτη, ακόμη και στο τζάκι έτσι ώστε να μη μπορεί να μπει κουνούπι.

9. Προσοχή στο τι τρώτε και τι πίνετε

Στην ίδια λογική αποφύγετε την κατανάλωση μπίρας αλλά και γενικότερα όλων των αλκοολούχων ποτών όπως και τον τροφών που είναι πλούσια σε κάλιο, όπως για παράδειγμα οι μπανάνες και τα γαλακτοκομικά. Το αλκοόλ αυξάνει τη θερμοκρασία του σώματος, κάτι που βοηθά τα κουνούπια να σε εντοπίσουν και η έντονη φρουτώδης μυρωδιά της μπίρας λειτουργεί σαν μαγνήτης. Από την άλλη, τροφές που εμπεριέχουν κάλιο αυξάνουν την ποσότητα γαλακτικού οξέος που απελευθερώνεται από την επιδερμίδα, προσελκύοντας τα κουνούπια.

Θυμηθείτε: Τα άτομα που η θερμοκρασία του σώματός τους είναι λίγο πιο πάνω από 36.6 έλκουν περισσότερο τα κουνούπια. Γι ‘ αυτό λέμε γλυκοαίματο της παρέας αυτόν που τον προτιμούν τα κουνούπια.

Κι αν ακόμη δεν καταφέρετε να τα αποφύγετε υπάρχει λύση και για μετά το τσίμπημα. Δείτε όλα τα προϊόντα ΕΔΩ