Βρέφη Και Παιδιά

Βρέφη και παιδιά: Όλη η μαγεία των Χριστουγέννων μέσα από ένα δώρο

Η πρωτεϊνη είναι από τα βασικότερα και πιο απαραίτητα συστατικά του οργανισμού μας. Μας δίνει όλη την ενέργεια και χτίζει τους μύες του σώματός μας.

Επομένως, αν στο μυαλό σου πρωτεϊνη και φυσική κατάσταση πάνε μαζί, τότε σκέφτεσαι πολύ σωστά.

Τι είναι η πρωτεϊνη και γιατί τη χρειαζόμαστε;

Η πρωτεϊνη αποτελεί θεμελιώδες συστατικό όλων των κυττάρων του ανθρώπινου σώματος. Έχουν πρωτεύουσα σημασία στη λειτουργία του οργανισμού. Με πιο απλά λόγια είναι η τροφή των μυών μας και είναι απαραίτητη για βασικές διεργασίες του οργανισμού μας. Πιο συγκεκριμένα, η πρωτεϊνή σε βοηθά να έχεις:

– Ισορροπημένο επίπεδο ph στο αίμα
– Προστατευμένο τον μυϊκό ιστό σου
– Είναι η απαραίτητη πηγή ενέργειας του σώματος
– Χτίζει και διατηρεί τα απαραίτητα επίπεδα ορμονών
– Συμβάλλει στην ύπαρξη σωστών χημικών αντιδράσεων
– Ενισχύει και διατηρεί δυνατό το ανοσοποιητικό σύστημα
– Εξισορροπεί την λειτουργία των σωματικών υγρών

Συμβάλλει επίσης:

– Στον αναβολισμό. Αναβολισμός είναι η διαδικασία κατά την οποία ο οργανισμός χρησιμοποιεί τα απλούστερα συστατικά, για να συνθέσει πολύπλοκες ενώσεις.
– Στην φυσιολογική ρύθμιση του επιπέδου ορμονών. Καταναλώνοντας αρκετή πρωτεΐνη, το σώμα διασφαλίζει το υγιές επίπεδο ορμονών και αυτό κάνει πιο αποδοτικό τον μεταβολισμό.
– Στον μεταβολισμό. Αν υπάρχει έλλειψη του οργανισμού σε πρωτεΐνη, τότε χαλάει η λειτουργία του μεταβολισμού, με αποτέλεσμα να συσσωρεύεται λίπος στο σώμα που δεν μπορεί να καεί.

Οι πρωτεϊνες αποτελούνται από αμινοξέα, ενώ υπάρχουν 9 αμινοξέα, τα λεγόμενα “απαραίτητα” τα οποία ο οργανισμός δε μπορεί να συνθέσει από μόνος του και πρέπει να τα λαμβάνει μέσω της διατροφής του.

Πόση πρωτεϊνη πρέπει να λαμβάνουμε σε ημερίσια βάση;

 Η ποσότητα της πρωτεϊνης που πρέπει να λαμβάνει κάθε άνθρωπος ημερισίως εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, αλλά κυρίως από τη σωματική του δραστηριότητα.

1. Εάν κάνεις καθιστική ζωή και δεν γυμνάζεσαι η ελάχιστη ποσότητα πρωτεϊνης που πρέπει να λαμβάνεις είναι 0,8γρ/κιλό σωματικού βάρους.
2. Εάν είσαι αθλητής ή ασκείσαι με στόχο την απώλεια λίπους και τη διατήρηση της άλιπης μυϊκής μάζας, τότε η ποσότητα αυξάνεται στα1,5-2,2 γρ./κιλό σωματικού βάρους.

Τι είναι η πρωτεϊνη σε σκόνη;

Είναι ακριβώς ό,τι λέει το όνομά της. Πρωτεϊνη υψηλής βιολογικής αξίας που έχει απομονωθεί από τροφές σε μορφή σκόνης που διαλύεται στο γάλα ή το νερό και λειτουργεί συμπληρωματικά στο ημερίσιο πρόγραμμα διατροφής μας. Μπορεί να οφελήσει κάποιον μόνο εάν δεν λαμβάνει τη συνιστώμενη ποσότητα πρωτεϊνης που χρειάζεται το σώμα μέσα στην ημέρα

Σε ποιες περιπτώσεις συνίσταται η χρήση συμπληρώματος πρωτεϊνης;

– Εάν γυμνάζεσαι συστηματικά

– Εάν έχεις ως στόχο την αύξηση της μυϊκής σου μάζας

– Εάν προπονείσαι σκληρά σε κάποιο άθλημα

– Εάν θέλεις να αναρρώσεις από μια σκληρή προπόνηση ή από κάποιον τραυματισμό

Ιδιαίτερη προσοχή στην πρόσληψη πρωτεΐνης πρέπει να δίνεται μόνο από ειδικές κατηγορίες ατόμων, όπως είναι οι νεφροπαθείς και οι ηπατοπαθείς.

Εάν, σύμφωνα με όσα διάβασες παραπάνω, ανήκεις στην κατηγορία των ανθρώπων που επιλέγουν ένα συμπλήρωμα πρωτεϊνης, τότε ΕΔΩ θα βρεις τη μεγαλύτερη γκάμα πρωτεϊνών στις καλύτερες τιμές της αγοράς για να επιλέξεις για εσένα την καταλληλότερη.

Εάν πάλι νιώθεις πως θέλεις να λύσεις κάποιες απορίες, τότε δεν έχεις παρά να καλέσεις στο 23210 84000 και να ζητήσεις τον Αχιλλέα, τον εξειδιεκυμένο συνεργάτη μας στα θέματα συμπληρωμάτων και πρωταθλητή της κατηγορίας Men’s Physique.